Simple tips til hvordan du kan indrette soveværelset.

1Antal produkter

SoveværelseType

474 kr. Priser fra

Simple tips til hvordan du kan indrette soveværelset.

Indretning af soveværelser kan være en hel videnskab, og en form for kunst. Der er mange måder at indrette soveværelser på, men den bedste måde at indrette dit soveværelse på for at opnå maksimal komfort og nydelse er ved at følge nogle grundlæggende principper for indretning. Det er trods alt et rum vi tilbringer mange timer i, og selvom vi for det meste sover, gør det ikke noget det ser godt ud. I dette blogindlæg vil vi komme med nogle tips og idéer til hvordan du kan indrette dit soveværelse.

De mest populære produkter inden for kategorien senge & madrasser i øjeblikket ifølge Pricerunner.

i samarbejde med PriceRunner

 

 

1. Model 1 Hübsch egetræ opbevaringskasser

14cmHøjde

20cmBredde

27cmLængde

Her får du en stilren opbevaringskasse fra Hübsch, der er fremstillet i egetræ. Den har et nydeligt udseende, hvorfor det er en kasse, der sagtens kan stå fremme på en hylde, et skrivebord e.l. Det skyldes især, at den er lavet i lyst egetræ.

Derudover er det tydeligt, at Hübsch har haft fokus på at skabe en stilren og enkel kasse. Den har derfor fået et meget neutralt udseende, der medfører, at den kan passe ind overalt. Det er også helt op til dig selv, om du vil have den stående fremme eller ej.

Tips og idéer til indretning af soveværelset

Hvordan kan man definere et smukt soveværelse? Et soveværelse skal være et sted, hvor du føler dig godt tilpas og afslappet, ligesom det skal afspejle din personlighed. Så hvad tænker folk normalt på, når de indretter deres soveværelse? For de fleste mennesker er det først sengetøjet eller gardinerne, men med så mange muligheder for lamper, møbler og andre ting i dette rum, er der masser af måder at tilpasse og gøre dit rum unikt og dit eget. Her får du nogle tips til hvordan du kan indrette et komfortabelt og afslappet soveværelse.

Hold det enkelt 

Enkelhed i indretningen af dit soveværelse, gør tingene lettere for dig og skaber ikke unødig stress eller forvirring. Sats på tekstur, mønster, farver, lys og skygge i stedet for rod, for at få dit rum til at føles indbydende og afslappet.

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre med dit soveværelse, kan du starte med at rydde op og gøre rent. Derefter er det tid til at tilføje dine personlige detaljer. Det kan være samlinger af bøger, fotos i rammer omkring sengebordet, blomster på kommoden, eller måske en lænestol i hjørnet, som kan fungere som et læsehjørne.

Brug varme farver 

Ingen ønsker et soveværelse der fremstår koldt og kedeligt. For at bringe varme og hygge ind i rummet, kan du eksperimentere med farverne på væggene, eller på dit interiør eller tilbehør. F.eks. sengetøj og puder, eller et gulvtæppe.

Varmt lys er også med til at skabe en indbydende atmosfære i soveværelset. Vælg lamper med blødt lys, f.eks. moderne bordlamper eller væglamper. Derudover kan du bruge farver til at skabe et fokuspunkt i rummet. Sæt f.eks. en accent væg op med dine yndlingsfarver, og dekorer det med en plakat, eller familie fotos.

Gå efter komfort

Når du indretter dit soveværelse, bør du overveje et sengebord med opbevaringsplads, lamper på begge sider af sengen, masser af puder og tæpper i forskellige teksturer og farver. På den måde kan du skabe et komfortabelt rum, hvor du kan føle dig afslappet og godt tilpas, og nyde en god nattesøvn.

Soveværelset er det sted, hvor vi slapper af og sover, så det er vigtigt, at det føles behageligt og afslappende. Dette kan opnås på flere måde, men en af de bedste måder, er ved at have en masse bløde puder og tæpper, der giver en ekstra dimension, når det kommer til komfort.

Brug forskellige teksturer

For at gøre dit soveværelse mere levende og interessant kan du bruge forskellige teksturer. Dette kan opnås på mange måder. For eksempel ved at tilføje et tæppe med detaljer eller tekstur på gulvet eller ved at bruge fyldige stoffer som fløjl til gardinerne, som giver rummet en ekstra dimension og skaber intimitet.

Nøglen til at indrette dit soveværelse er at bruge pladsen fornuftigt og skabe et rum, der afspejler, hvem du er. Dette gør også at du får en bedre nattesøvn, generelt set, fordi du er i et rum der giver dig ro i krop og sind, og gør at du kan slappe helt af, og ikke føle dig distraheret af alle mulige andre ting.

Overvej det naturlige lys

Belysning er vigtig i alle rum, men det er især vigtigt i et soveværelse. Når du forsøger at sove om natten, og din krop har brug for lidt tid til at slappe af, vil det hjælpe at skabe et indbydende rum med blød belysning. Vælg lamper eller sengeborde med lyddæmpere, så du nemt kan justere lysstyrken afhængigt af hvor hurtigt du ønsker at falde i søvn.

Belysningen i soveværelset har stor betydning for humør og søvnkvalitet, så det er vigtigt, at dit værelse er ordentligt oplyst, i den forstand at lyset ikke generer dig og din nattesøvn. De fleste af os sover med lyset slukket, men at sove i et miljø med afdæmpet og blødt, kan have positiv indflydelse på søvnkvaliteten, og være med til at give dig et større overskud i din hverdag.

Drop fladskærme og telefoner

Mange mennesker har tv i deres soveværelser i dag, ligesom mange mennesker er online via deres telefon inden de skal sove. Dette er bare ikke godt for ens søvn og kvalitet af søvnen, så overvej derfor at droppe fladskærmen og telefonen, og gør dit soveværelse til en elektronik-fri zone.

Dette vil give dig et rum, hvor du kan opleve fred og ro, og ikke blive distraheret inden din søvn. At sove, er mere værdifuldt for krop og sind end mange tror. Det handler ikke bare om at falde i søvn, og vågne op til en ny dag, men er en tid hvor din krop og dit sind restituerer og bearbejder de indtryk og oplevelser du har haft igennem dagen.

Et soveværelse er mere end et værelse du sover i

Det er dit private rum, hvor du kan slippe væk fra alting og bare slappe af. Et soveværelse skal føles beroligende, behageligt og indbydende, og være et sted hvor du kan opleve en følelse af komplet tryghed. Det skal ikke være et rum fyldt med distraherende og “støjende” elementer, men et rum i fuldstændig balance.

Dette vil smitte af på dit humør og din sindstilstand, ligesom det vil give dig en følelse af at have større overskud og energi, til at gøre de ting du skal i løbet af dagen. Man skal aldrig undervurdere betydningen af en god nats søvn, i et rum der giver en følelse af tryghed og velvære. Så sørg for at have dette med i tanker, når du står og overvejer at indrette dit soveværelse.