Tips til indretning af køkkenet

1Antal produkter

BoligtilbehørType

499 kr. Priser fra

Tips til indretning af køkkenet

Køkkenet er hjertet i ethvert hjem. Det er her, vi alle mødes for at lave mad, spise og hygge os. Og det er også et fantastisk sted for os at udtrykke vores individuelle stil og personlighed med farverige skåle, skæve redskaber eller bare humoristisk indretning af væggene.

De mest populære køkkenapparater i øjeblikket ifølge Pricerunner.

i samarbejde med PriceRunner

 

 

 

65cmHøjde

40cmBredde

40cmLængde

Adina er et praktisk rullebord, der egner sig til en lang række formål. Du kan blandt andet bruge det som enten hjørne- eller serveringsbord. Ønskes det, er det også muligt at bruge Adina-rullebordet som natbord. Dette kræver dog en forholdsvis høj seng.

Bordets stel er fremstillet i metal, som efterfølgende er blevet hvidlakeret. Bordet er også blevet udstyret med to runde bakker med ramme i eg og plade i hvidt melamin. Den lyse farve på egetræet, står rigtig godt til den hvide farve på både stel og melaminplade.

Find din køkkenstil

Find din stil ved at overveje, hvad du har brug for til dit køkken – lige fra madlavningsudstyr til apparater, service og borddækning.

Når du skal finde din stil, er det også vigtigt at overveje, hvordan resten af dit hjem er indrettet. Vil du have en gennemgående stil gennem hele dit hjem, eller foretrækker du at have en forskellig stil i hvert rum?

Ønsker du, at dit køkken skal afspejle din personlighed, eller hellere noget mere klassisk og neutralt? Det kan også være du ønsker at eksperimentere, og skabe noget helt unikt – endda excentrisk.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du vil have dit køkken skal se ud, så kan du evt. finde inspiration online, i boligmagasiner eller ved at tage en tur i Ikea, og dermed kunne finde inspiration til at skabe din egen stil.

Tilføj et udvalg af farver

Når du har fundet ud af hvilken stil du ønsker at have i køkkenet, så skal du overveje hvilke farver der vil passe godt hertil. Det kan være farverige køkkenredskaber, køkkenlåger eller selv smukke håndklæder til tørring af opvasken.

Hvis dine tallerkener er røde, er det måske en god idé at finde dækservietter der passer dertil også. Sørg for at skabe sammenhæng mellem stilen og de farver der bruges. Alt for mange forskellige farver kan virke forvirrende og rodet.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke farver der vil se godt ud, kan du se på billeder af køkkener, der inspirerer dig, på nettet. Du kan endda tage en tur til Ikea og se, hvordan forskellige farvekombinationer fungerer i virkeligheden.

Hvis du foretrækker noget mere klassisk, er sort eller hvid altid et godt valg. Det kan også være en billigere løsning for dem, der gerne vil have en lækker indretning, men på budget. Hvis du er på budget, kan antikforretninger og genbrugsbutikker være en løsning. Der findes utallige genbrugsbutikker, med farverige og sjov ting, der kan være med til at gøre dit køkken specielt.’

Læs også: Valg af det rette barbord

Skab et indbydende miljø

For at gøre dit køkken til et indbydende rum, bør du overveje, hvilken type atmosfære du ønsker. Skal det være moderne, eller retro, mulighederne er mange.

En traditionel stil med gammeldags apparater og gammeldags service kan måske fungere godt for din familie, mens et moderne rum med moderne apparater og slankt bestik måske er mere passende til at underholde gæster.

Køkkenet behøver ikke kun at være rum man laver mad i. Ved at skabe et indbydende miljø og en rar atmosfære, gør du det også til et fantastisk sted til socialt samvær, afslapning og spisning med hele familien.

Et indbydende miljø gør mennesker mere afslappet, og det kan derfor være med til at gøre hele dit hjem til et mere indbydende sted, både for dig selv, din familie og dine gæster. 

Sørg for, at der er plads 

Et køkken må gerne være et åbent rum, hvor der også er plads til at man kan sidde og spise. Sørg derfor for at du har plads til komfortable stole og borde samt plads til at opbevare dit service i skabe.

For at opnå endnu mere komfort kan du overveje at tilføje hynder til dine stole eller endda tæpper på gulvet. Dette tilføjer ikke kun stil, men er også fantastisk til at absorbere støj, når der er meget aktivitet!

Køkkenet er først og fremmest funktionelt, men det kan også være rart at have et rum, der er behageligt og indbydende. At sørge for, at der er plads til at sidde i køkkenet, puder til at sidde ned er alle enkle måder at forskønne rummet på.

Du kan også skabe en følelse af at der er mere plads, ved at benytte spejle og lyse farver, og dermed skabe en illusion af, at man er i et større rum end man virkelig er.

Læs også: Valg af rundt spisebord

Vær ikke bange for at være unik

Alle mennesker har en forskellige stil, men mange følger præcist det samme trendmønster. Du skal derfor ikke være bange at være unik og skille dig ud, men i stedet indarbejde dig selv og din egen personlighed i køkkenets design.

Vær ikke bange for at bruge utraditionelle farver og stilarter, fordi det er den bedste måde at finde din stil og skabe noget personligt, som du kan nyde i dit køkken hver dag.

For at få dit køkken til at skille sig ud, skal du overveje, hvilken stemning du ønsker at skabe. En beroligende atmosfære kan være passende i et traditionelt eller vintage miljø, mens mere livlige farver kan fungere godt i moderne rum.

I sidste ende er det dit køkken, og derfor dig der bestemmer, og man kan derfor godt blande og matche forskellige stilarter, farver og stemninger for at skabe noget unikt.