Regnvandstønde

7Antal produkter

HavemøblerType

1.199 kr. Priser fra

Regnvandstønder → 7 praktiske tønder til haven

Når sommeren skyller ind over landet med varme og tørt vejr, så indbyder det for alvor til at komme i haven og få styr på blomsterbede og alt det andet, der står i fuldt flor. Det kræver dog ofte en betragtelig mængde vand at holde planterne godt hydreret i varmen, og vandet fra vandhanen er bestemt ikke gratis, når der skal bruges meget af det. Her kan en regnvandstønde med stor kapacitet være en life-saver i sommervarmen, og det er virkelig tilfredsstillende at åbne for hanen og fylde vandkanden med gratis vand, når det skal bruges.

En regnvandstønde er en perfekt måde at udnytte naturens egne ressourcer på, da man forlænger levetiden for det vand, der kommer ovenfra. Vandet kan bruges til alt fra blomsterbede til drivhuset, og hvis man har en tønde i en fornuftig størrelse, så kan der nemt være vand til mellem 14 dage og en måned af gangen. Regnvandstønden er med andre ord en fornuftig investering, hvis man har behov for at vande haven om sommeren – både for miljøet og for pengepungen.

Nedenfor har vi fremhævet 7 forskellige regnvandstønder, der kan gøre turen i haven billigere og mere bæredygtig hele sommeren igennem.

1. Grouw plante-regnvandstønde

120cmHøjde

58cmBredde

58cmLængde

Mange vil gerne gemme regnvandstønden væk, fordi den ikke er så køn, men dette er bestemt ikke nødvendigt med denne smarte model fra Grouw, der er udstyret med en planteskål i toppen. Dermed kan den blive en integreret del af terrassen samtidig med, at den kan levere op til 220 liter vand til haven - dét er et smart og innovativt design.

Udover de designmæssige kvaliteter, så kan regnvandstønden holde til både vind, vejr og ikke mindst frost, og dermed bliver den en del af havens indretning i mange år fremover.

2. Grouw Regnvandstønde i grå

105cmHøjde

40cmBredde

80cmLængde

Regnvandstønder i plastik forbindes sjældent med smuk æstetik, men det kan der laves om på, hvis man vælger en model som denne fra Grouw. Tønden har en stor kapacitet på 275 liter, og den har et anonymt og lækkert design, som sagtens kan begå sig på de fleste terrasser.

En regnvandstønde sparer på grundvandet og på udgifterne til havearbejdet, og denne model er derfor en rigtig god investering - også på den lange bane.

3. Brun regnvandstønde fra Grouw

105cmHøjde

78cmBredde

78cmLængde

Når man tænker på en klassisk tønde, så er det ofte en brun tønde fra de mange piratfilm, man kommer til at tænke på - og dette billede er forsøgt genskabt med denne model fra Grouw. Regnvandstønden er i plastik, der kan holde til lidt af hvert, og der er plads til hele 400 liter i tønden på én gang.

Dermed er der mere end rigeligt vand til flere ugers vanding af haven, og tøndens design gør, at den ikke behøver at gemmes væk i havens fjerneste hjørne.

4. Elegance regnvandstønde

180cmHøjde

60cmBredde

60cmLængde

Regnvandstønder bliver sjældent beskyldt for at være elegante, men denne model fra Elegance lever fuldt ud op til navnet. Regnvandstønden har et lækkert design, der vil gøre sig godt på en moderne terrasse, og der er plads til op til 400 liter vand, som man kan have glæde af hele sommeren igennem.

Denne regnvandstønde er et perfekt eksempel på, at den praktiske og elegante tilgang ikke behøver at være modsætninger - og der er ingen tvivl om, at denne model vil gøre sig godt i rigtig mange haver.

5. Grouw regnvandstønde i sort/grå

80cmHøjde

69cmBredde

69cmLængde

Hvis du gerne vil have en god regnvandstønde i holdbart plastik, men ikke er til det grønne look, som mange modeller har, så er denne model perfekt til din have. Modellen er lavet i plastik, men er udformet som en klassisk trætønde, og dermed bliver den faktisk en særlig design feature, som vil gøre sig godt i havens grønne elementer.

Regnvandstønden kan naturligvis holde til vind og vejr i mange år, og der medfølger tappehane, så vandkanden let kan fyldes op i sommervarmen.

6. Hyma regnvandstønde

135cmHøjde

40cmBredde

60cmLængde

Regnvandstønder i plastik er ofte mere holdbare og vedligeholdelsesfrie, og derfor er det også disse modeller, der er mest populære til det omskiftelige, danske vejr. En sådan model er denne regnvandstønde fra Harcostar, der er lavet i sort plast, som både er praktisk og ikke gør meget væsen af sig.

Modellen har plads til op til 320 liter vand, og der er dermed mere end rigelig kapacitet til de fleste haver rundt omkring i landet - også selvom man har et drivhus, der skal vandes jævnligt.

7. Regnvandstønde i egetræ

95cmHøjde

58cmBredde

65cmLængde

Regnvandstønder kan ofte være klodsede at se på, og dette afholder en del fra at have dem stående i haven. Dette er dog ikke en bekymring, hvis man vælger denne fantastiske regnvandstønde i egetræ. Tønden har en kapacitet på 240 liter, og den kan sagtens tåle både vind og vejr.

Tønden er i et åbenlyst, flot design, hvor det mørke egetræ sluttes af med en lækker hane i messing, der både gør tønden praktisk og flot at se på.

Vælg en regnvandstønde, der lever op til dine behov

Ud fra vores eksempler på gode regnvandstønder har du garanteret fundet frem til én eller flere modeller, der kunne være interessante tilføjelser til netop din have. Dette kan enten være ud fra et praktisk- eller et design-perspektiv, men uanset hvilken lejr du står i, så er det vigtigt, at den valgte model kan leve op til de behov, du har.

En regnvandstønde skal først og fremmest være nem og bekvem opbevaring af regnvand til brug i haven, og derfor bør man naturligvis sørge for at vælge en regnvandstønde, der har den nødvendige kapacitet. Det er meget individuelt, hvor meget vand man forbruger i løbet af en uge i haven, og derfor kan det være en god idé at regne på ens reelle forbrug, inden man køber en regnvandstønde.

Generelt set skal en regnvandstønde gerne have nok kapacitet til, at man kan gå min. 14 tørre dage i møde, inden man skal åbne for husets rigtige vandhane – og det er noget, man kan bruge som pejlemærke i ens søgning efter den helt rigtige model.

Hold dig til budgettet, når du udvælger den rette model

Når man har fået helt styr på, hvilke behov regnvandstønden skal kunne tilfredsstille i forhold til kapacitet, så er det vigtigt, at man lægger et budget for, hvor meget tønden må koste. Der er stor forskel i priserne på de forskellige modeller, og selvom man måske gerne vil have en model, der kommer med et flot design, så kan det være nødvendigt at sætte forventningerne lidt ned, hvis budgettet er lidt lavere. Derfor kan det være en god idé at have et fastlagt budget med sig, inden man går på opdagelse efter den helt rigtige regnvandstønde.

Som vores liste over nogle af de bedste regnvandstønder på markedet afspejler, så er der stor forskel i priserne på modellerne, og der er dermed en regnvandstønde, der passer til ethvert budget. Det kan så godt være, at man må “nøjes” med en model i grøn plastik for at få den kapacitet, man leder efter – men der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at vælge den rette kapacitet i stedet for at gå 100 % efter det flotteste design, når budgettet er begrænset.

En regnvandstønde er en god investering

Som allerede nævnt i indledningen af artiklen, så er der ingen tvivl om, at en regnvandstønde er en rigtig god investering på den lange bane. Dette gælder uanset, om man har en lille have med et enkelt bed eller en stor have med drivhus og hele pivtøjet – det gratis regnvand er guld værd i løbet af sommeren.

Vand koster faktisk relativt mange penge, og når det “kun” bruges til at holde haven smuk og frodig, så kan det være en dyr udskrivning, som man ikke rigtig får så meget tilbage ved. Dermed kan en regnvandstønde være med til at fjerne den ekstra udgift i løbet af sommeren. Herudover sparer det på grundvandet, hvis man bruger regnvand til at vande haven med i stedet, og der er ingen tvivl om, at det betyder noget for miljøet på den lange bane.