Inspiration til indretning af drivhus.

Inspiration til indretning af drivhus.

Drivhuse anvendes typisk i koldere klimaer for at gøre det muligt at dyrke sarte planter i vintermånederne, hvor de udendørs forhold er mindre gæstfrie. Disse strukturer kan også bruges som en udvidelse af boligarealet ved at tilføje møbler og andre faciliteter som f.eks. belysning eller opvarmning.

Et drivhus kan også være en god idé for dig, der gerne vil spare penge på grøntsager og være selvforsynende. Med drivhus kan du dyrke dine fødevarer hele året rundt, og du kan høste økologiske produkter uden brug af pesticider.

Læs også: Havebord med udtræk

Hvorfor skal jeg have et drivhus

Du kan have brug for et drivhus, hvis du ikke kan dyrke planter udenfor om vinteren, eller hvis du bor i et område med hårde vintre. De kan bruges til havearbejde eller bare som et sted at tilbringe tid, til at slappe af og læse en god bog.

Et drivhus kan, hvis det er stort nok, også være et unikt og hyggeligt sted at afholde familie middage, og sociale arrangementer. Du kan invitere hele familien på middag, og give dem en følelse af at sidde ude og spise i naturen.

Et drivhus er et godt sted at opholde sig på alle årstider, og om sommeren kan det bruges som et sted at trække sig tilbage, når varmen lægger sig hen mod aftenen.

Sådan kan du indrette dit drivhus 

Et drivhus kan være en sjov og givende tilføjelse til din ejendom. Drivhuset kan bruges til en række forskellige formål, og det er en fantastisk måde at dyrke grøntsager på i sommermånederne.

Hvis man ønsker at bruge det til en hyggelig aften i ny og næ, så kan det være en god idé at bruge lidt tid på at indrette drivhuset. Alt afhængig af hvor stort det er, så anbefaler vi, at man får sat et lille bord med nogle hyggelige stole, nogle tæpper og måske en god bog. Det skaber en hyggelig atmosfære, og man får næsten en jungle stemning, når man sidder blandt planterne der vokser.

Ønsker man at tilføje lidt ekstra, så kan man passende hænge en lampe op, en lampe kan give lys og liv, men også skabe hygge alt afhængig af hvilken lampe man vælger.

Vælg de rigtige planter

En af de første ting, du skal gøre, er at vælge de rigtige grøntsager til dit drivhus. Du skal bruge grøntsager der kan vokse i et koldere klima, og som kan trives om vinteren. Her er nogle planter og grøntsager som du bør overveje:

 • Agurker
 • Tomater
 • Kartofler
 • Forskellige typer bær
 • Forskellige typer krydderurter

Disse grøntsager, bær og urter, kræver kun lidt vedligeholdelse og kan bruges til forskellige formål i din madlavning. De har alle forskellige egenskaber og smag, så du bør overveje, hvilke der er bedst for dig, afhængigt af dine behov. 

Fordelene ved at have et drivhus

Fordelene ved et drivhus er bl.a. at kunne dyrke grøntsager hele året rundt uden brug af pesticider og spare penge på produkterne. Et drivhus er et fantastisk sted at dyrke mad, og du kan være selvforsynende og spare penge på samme tid. 

Hvis du elsker havearbejde, er et drivhus den perfekte måde at dyrke mad hele året rundt på, og det sparer dig penge på produkter. Desuden er det også en fremragende måde at bruge tiden på, når vejret ikke er så godt.

Et drivhus kan også bruges til at dyrke blomster på visse årstider. Planterne kan derefter sættes i potter og flyttes indenfor, hvor de kan være med til at skabe et hyggeligt hjem. 

 • Er drivhuse dyre at bygge?

  Drivhuse kan være dyre, afhængigt af hvad du vil gøre med dem. De kan koste alt fra 5.000 kroner til 100.000 kroner. Det kommer an på hvor stort du vil have det, og hvilke type materialer du ønsker at bygge i.

 • Hvordan beregner man prisen på et drivhus?

  Det første, du skal overveje, er, hvor meget plads du ønsker, og derefter planlægge dit design ud fra det. Derefter skal du beslutte hvilke materialer der skal bruges til at bygge dit drivhus.

 • Hvad bruges et drivhus til?

  Et drivhus kan udnyttes til forskellige formål som f.eks. et hyggeligt sted at tilbringe en aften, eller blot til at gro grøntsager og frugter. Det er en god mulighed for dem, der ønsker at dyrke grøntsager og planter året rundt. 

 • Hvor varmt bliver det i et drivhus?

  Om sommeren kan et drivhus blive meget varmt. De mange glasvinduer indrammer varmen, og det er også derfor planterne trives i huset, når de ellers ikke kan vokse i det kolde miljø. Det kan være en god idé at installere en varmeovn, til de kolde dage, hvis man ønsker at bruge det til andet end planter.

 • Hvordan vedligeholder man sit drivhus?

  Den bedste måde at holde det i god stand på er ved at rengøre det ca. en gang om måneden. Du kan bruge vand og sæbe, og derefter tørre indersiden af med en tør klud.