Overvejer I at købe en varmepumpe til boligen?

Overvejer I at købe en varmepumpe til boligen?

Annonce: Det er vigtigt at kunne opvarme sin bolig, om vinteren. Det gør, at man ikke fryser og det er behageligt at være, i boligen. Man kan opvarme sin bolig på mange forskellige måder. Det kan for eksempel gøres med fjernvarme, brændeovn eller oliefyr. I løbet af de seneste år, er der kommet et større fokus på miljøet, derfor kan det være en god ide at vælge, en mere miljøvenlig løsning. En mulighed er derfor en varmepumpe, da det er en grønnere løsning. Hop eventuelt ind på https://www.kinnan.dk/nyttig-viden/hvilken-varmepumpe-skal-du-vaelge/ for at læse mere om varmepumper, ellers kommer der også lidt herunder.

Hvorfor købe en varmepumpe?

Som nævnt er en varmepumpe, en mere miljøvenlig måde at opvarme sin bolig på, end for eksempel oliefyr. En varmepumpe skal ikke bruge så meget energi, for at omdanne strøm til varme, hvilket betyder, at I kan, sparer en del penge, på jeres varmeregning. Energiforbruget vil falde, når man bruger en varmepumpe, hvilket også betyder, at I vil være med til at mindske CO2-udslippet. I kan eventuelt også vælge at få grøn strøm, som kommer fra vindmøller. Så har I en meget miljøvenlig måde at opvarme, jeres bolig på.

Hvilken en skal I vælge?

Der findes forskellige varmepumper, der passer til forskellige typer af boliger. En luft til luft varmepumpe er bedst til mindre boliger, såsom et sommerhus, et kolonihavehus eller en udestue. Denne varmepumpe virker ved, at den tager varmeenergien ud af luften og laver det om, til kold luft eller gør luften varmere. Hvis det derimod er et hus, altså en helårsbolig, så er en luft til vand varmepumpe, den bedste løsning. Den virker ved, at den varmer vandet op, i en varmtvandsbeholder. Dette gør, at varmen bliver fordelt rundt i huset, gennem husets varmesystem. Den kan også give varmt vand til bruseren eller varme, i husets gulve.